petak, 14. studenoga 2014.

Što je obnovljeno, a što ukinuto u protekla dva tjedna?


S obzirom da je blog bio u statusu hibernacije protekla dva tjedna, odlučio sam dvotjedne obnove i otkazivanja sročiti u jedan post.

OBNOVE:

Krenimo prvo od Britanaca. Nakon što je ove nedjelje prikazano finale pete sezone Downton Abbey (ne računajući božićni specijal!), ITV i PBS su bez ikakvih problema obnovili seriju i za novu, šestu sezonu koje će tradicionalno startati u rujnu sljedeće godine. Autor serije Julian Fellowes zadovoljan je što serija i dalje privlači 8-9 milijuna gledatelja po epizodi. Šteta što i kvaliteta projekta nije na istoj razini kao i prve dvije sezone.

ITV-jev televizijski suparnik, moćni BBC je pak dao zeleno svjetlo za petu sezonu povijesne dramske serije Call the Midwife. Četvrta sezona započet će božićnim specijalom, a regularna sezona nastavit će se u siječnju.


S druge strane Atlantika, televizijska mreža USA podijelila je sretne vijesti ekipi serije Royal Pains. Serija je dobila narudžbu za dvije sezone, točnije sedmu i osmu. Seriju o doktorima s Hamptonsa gledat ćemo tako do 2016.-e godine. Par mjeseci prije, mreža je već osigurala i nove sezone za serije 'Suits' i 'Satisfaction'. Novu, treću sezonu dobila je i policijska serija 'Graceland'.


Sretne vijesti dobila je i ekipa ABC Familyne serije 'Chasing Life'. Serija koja prati život mlade novinarke April Carver koja saznaje da boluje od leukemije priskrbila si je drugu sezonu. Specijalna božićna epizoda serije bit će emitirana 9. prosinca, a preostale epizode iz prve sezone s emitiranjem kreću u siječnju.

I za kraj sretnim vijestima, Showtime je obnovio akcijsku 'Homeland' za petu, te jednu od najboljih novih serija 'The Affair' za drugu sezonu.


OBNOOTKAZIVANJA:

Televizijska mreža AMC vratit će seriju 'Hell on Wheels' za petu i posljednju sezonu. Čelnici AMC-ja zadovoljni su projektom, stoga su naručili 14 novih epizoda. Prvih 7 emitirat će se u ljeto 2015., dok preostalih 7 naći će se na malim ekranima tek u ljeto 2016.-e.

OTKAZIVANJA:

Nakon otkazivanja simpatične 'Manhattan Love Story', ABC je zbog grozne gledanosti odlučio ukinuti i njegov pandan, komediju 'Selfie'. Serija je već ovog tjedna maknuta s rasporeda, stoga je nepoznato hoće li preostale epizode serije uopće biti emitirane.


Lifetime je pak odlučio eliminirati vještice iz svog programa. SF sapunica 'Witches of East End' neće se vratiti nagodinu s trećom sezonom s obzirom na pad gledanosti u drugoj sezoni.

TNT pak nastavlja 'čistit kuću'. Nakon otkazivanja sapunice 'Dallas', sjekira je pala i za odvjetničku seriju 'Franklin & Bash', te dramsku 'Perception'.

PUNE SEZONE I NOVE EPIZODE:

Jedina nova ABC-jeva serija koja se emitira utorkom, detektivska Forever uspjela je dobiti punu narudžbu za svoju prvu sezonu, pa ćemo avanture mrtvozornika Henrya Morgana pratiti u 22 epizode. Hoće li ABC preseliti seriju u neki drugi termin ili je ostaviti da bilježi slabu gledanost utorkom, vidjet ćemo.

NBC-jeva ljubavna komedija 'Marry Me' nije bila iste sreće kao ABC-jev 'Forever'. Iako im NBC nije dao punu sezonu, uspjeli su dobiti pet novih epizoda, te će prva sezona serije zasad imati 18 nastavaka. Ukoliko još niste, obavezno bacite oko na dosta simpatičnu seriju s Casey Wilson i Kenom Marinom u glavnim ulogama.


I šećer na kraju. FOX je danas produžio narudžbu za 'The Mindy Project'. Simpatičnu doktoricu Mindy Lahiri ove sezone ipak ćemo gledati u (zamalo) punoj sezoni (21 epizoda).

Za kompletnu listu obnovljenih i otkazanih kabelskih serija kliknite OVDJE.

Za kompletnu listu obnovljenih i otkazanih serija na nacionalnim mrežama kliknite OVDJE.

Nema komentara:

Objavi komentar