petak, 6. studenoga 2015.

Intervju sa Sarom Duvnjak: Brigita je jedna sasvim normalna cura izgubljena u ovom svijetu

 

Tenzije i komične situacije rastu iz epizode u epizodu u novoj domaćoj humoristično-tinejdžerskoj seriji Nemoj nikome reći. Nakon prošlotjednog intervjua s Katarinom Strahinić, popričao sam kratko i s glumicom Sarom Duvnjak. Sara je u seriji zaigrala pripadnicu zlatne mladeži Brigitu Vuković. Što nam je otkrila o svom liku, a što o budućim planovima, pročitajte u nastavku.

Nemoj nikome reći je tvoja prva televizijska uloga. Kako je do nje došlo? Možeš li nam opisati taj put od audicije do dobivanja uloge?
Na audiciju je bilo pozvano jedno dvadesetak studenata sa Akademije. Audicija je bila strukturirana kao neka vrsta radionice i takvih audicija je kod nas vrlo malo što je šteta. Prolazili smo kroz vježbe koncentracije, imaginacije,  te na kraju improvizacije. Imali smo voditeljicu, a redatelj i producenti su sjedili i promatrali. Audicija je sveukupno trajala oko tri sata i odmah isti dan su nam javili rezultate. Možete samo zamisliti koje je to ludilo bilo :) Nismo imali pojma u što se upuštamo, ali jedva smo čekali!

Možeš li nam reći nešto malo o Nemoj nikome reći? Što možemo očekivati od serije u novim epizodama?
Nemoj nikome reći je moje prvo veće iskustvo i sretna sam što je ono bilo baš pod palicom redatelja Ivana Livakovića. Ivan jako odskače svojim stilom i idejama i svima nam je to bio veliki izazov. Ne mogu reći da sam uvijek znala što radim jer nisam mogla nikako vizualizirati krajnji rezultat koji je on imao u svojoj glavi, ali u svakom trenutku sam vjerovala i njemu i ostatku ekipe. Imali smo puno prostora za igru i razigravanje vlastite mašte. U daljnjim epizodama možete očekivati svašta, to je sve što ću reći. :) 


Kakva je atmosfera bila na setu serije za vrijeme snimanja?
Atmosfera je od samog početka bila odlična. Svi su bili jako nabrijani i jedva smo čekali odlaske na set. Tih par mjeseci snimanja bili smo kao obitelj. Provodili jako puno vremena zajedno i svaku nedjelju "ružili" jer se ponedjeljkom nije snimalo. Set je bila jedna velika igraonica i buđenja u dva, tri, četiri ujutro nikada nisu bila teška.

Svi smo na Akademiji zajedno i znamo se, pa nam je bilo lako raditi i opustiti se jedni pred drugima. Od starije garde smo dobili puno dobrih savjeta i nekih glumačkih "trikova".

 Dosta fanova je putem društvenih mreža i foruma izjavilo kako se mogu poistovjetiti sa situacijama i likovima iz serije, te kako je riječ o seriji koju mogu gledati i komentirati s prijateljima i obitelji. Godi li ti to? Kakav je komentar na seriju od bližnjih i prijatelja?

Drago mi je što je serija tako dobro prihvaćena. Svašta se piše i po forumima i na društvenim mrežama, ali ipak mi je najdraže primiti pohvale od kolega, profesora i svojih najbližih koji možda nisu objektivni, ali su ponosni. Najbolje znaju kakav je bio period snimanja dok smo spavali jedva tri sata dnevno i kroz što smo sve prolazili zbog istovremenih obaveza na fakultetu, tako da ih krajnji rezultat veseli jednako kao i sve nas.

Smješna mi je izjava moje bake koja me zvala telefonom i rekla kako gleda seriju i svaki put kad me vidi na ekranu kaže si: "..vidi nje, a čini mi se kao jučer da sam joj pelene mjenjala.." :) Možda je to rekla i na malo drugačiji način, ali moram biti pristojna, hehe! 

Televizijski roditelji u seriji su ti bili glumački veterani Jasna Bilušić i Darko Milas. Kako je bilo snimati s njima, te jesi li sa seta odnijela i neke njihove savjete koje ćeš iskoristiti u nastavku glumačke karijere?

Moram priznat da sam bila u velikom strahu prvi dan kad sam snimala sa Jasnom i Darkom. Iznimno ih cijenim kao glumce i osjećala sam strahopoštovanje. Oboje su bili daleko iznad mojih očekivanja, prihvatili me zaista kao svoju kćer i trudili se da se opustim, zezali me i davali mi neka dobra riješenja. Svakako se nadam ponovnoj suradnji s njima.

Za jednu srednjoškolku, Brigita prolazi kroz dosta zanimljivih životnih situacija. Tu je komplicirana situacija s poslom njezinog oca, te turbulentna ljubavna veza s Petrom koja ponekad dovodi Brigitu i do komičnih situacija. Hoće li Brigitin život biti dinamičan i u preostalim epizodama?

Brigita je zapravo jedna sasvim normalna cura (hehe) koja je malo izgubljena u ovom svijetu. Od tate je uvijek imala previše pažnje, dok s mamom nikad nije ostvarila neku normalnu komunikaciju. Naučila je da u životu uvijek može imati sve; ako ne milom, onda silom. Godi joj pažnja muškaraca koje ne može dugo zadržati uz sebe i boji se gubitka i samoće iako to nikada neće pokazati. Prije svega, neiskrena je prema sebi i sam svoj najveći neprijatelj. Vjerujem da je za to pomalo krivo i teenagersko ludilo, možda se ona malo i smiri.....ili ne?! :)

Ukoliko dođe do druge sezone, gdje vidiš Brigitu, u kakvim situacijama i pričama?
Brigitu zaista mogu vidjeti u svim situacijama. Kod nje je uvijek sve moguće i zato je to toliko zabavna uloga za igrati. Druga sezona je već napisana i Ivan me u par navrata zvao tokom ljeta dok je pisao i smijao mi se da bolje da ne znam što sve ima spremno. Jao....

Kad uhvatiš slobodnog vremena, družiš li se s ekipom iz serije i kad se kamere ugase tj. i kad su snimanja prve sezone završila?
Više smo se nekako družili za vrijeme snimanja, a sada smo zaista svi na raznim stranama. Drago mi je što smo nekako svi u poslu i puno radimo, onda je još i ljepše kad se uspijemo dogovoriti za izlazak i pošteno zaružimo.
 


Nemoj nikome reći je prva hrvatska televizijska serija u potpunosti postavljena na jedan službeni video stream, te je samim time dostupna za tzv. binge-watchanje. Voliš li ili zazireš od binge-watchanja? Koje serije pratiš, koje su ti omiljene?
Nažalost,  nemam toliko vremena za gledanje serija. Bojim se i početi jer već znam da mogu zaboraviti na spavanje po noći. Jedina serija koju sam pogledala u dva dana je Breaking Bad. Išla sam spavati sa grčem u želucu i jedva čekala da uhvatim par sati sna da mogu nastaviti. True Detective mi je takodjer genijalan, a svako toliko krenem od početka gledati i Seinfeld. Najvjerniji sam fan!!

Ne zazirem od binge - watchanja, i sama sam pogledala cijelu sezonu u par dana, a mislim da bi me prijatelji koji su ovisnici o serijama umorili pitanjima da moraju čekati tjedan dana od epizode do epizode. 

Smješno mi ih je slušati na kavi kako se prepiru i analiziraju postupke likova. Pravi serijski analitičari :) 

Koji su ti glumački idoli, glumački uzori (što domaći, što strani)?
Nemam najdraže glumce, imam najdraže filmove koje mogu gledat uvijek i iznova. The Shining i predivni Jack Nicholson te genijalna Shelley Duvall, dokumentarac Looking for Richard III od Al Pacina, Snatch i zadnji film u koji sam se apsolutno zaljubila The Grand Budapest Hotel.

Kod nas ima predivnih, vrijednih glumaca i imala sam sreću da sam dobila priliku raditi sa više njih. Svakako bih voljela dobiti priliku nekad u životu raditi i sa Rakanom Rushaidatom te Krešimirom Mikićem. 

Čim se baviš u slobodno vrijeme? Spremaju li se neki novi projekti (kazalište, film, TV serija)?

Slobodno vrijeme provodim sa prijateljima. Trenutno smo u velikim planovima za skijašku sezonu što me jako veseli jer zbog raznih obaveza dugo nisam bila na snijegu. 

Trenutno igram u mjuziklu Mamma Mia u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija. Sprema se i film, ali ne smijem još ništa puno pričati.

 I za kraj, mala televizijska pitalica:

Smogovci ili Jelenko?
Smogovci apsolutno!! :)

Prijatelji ili Kako sam upoznao vašu majku?
Prijatelji

I to mi je neki život ili Dawson's Creek?
Dawson's Creek hehehe

Kosti ili Castle?
Iskreno ne gledam ni jednu ni drugu. :(

Hitna služba ili Uvod u anatomiju?
Uvod u anatomiju, iako jako volim stare epizode Hitne službe (Goran Višnjić koji moli Oče Naš po našem....šmrc šmrc) :)

Filmovi ili TV serije?
Filmovi! Uvijek uvijek uvijek... :)

Puno hvala na razgovoru i želim ti sreću u nastavku karijere!
Hvala tebi! Cmok cmok :) :* 

Nemoj nikome reći emitira se svake nedjelje na prvom programu HRT-a u 22:40 h.

Nema komentara:

Objavi komentar