petak, 15. siječnja 2016.

TCA 2016. - FOX: Obnovljene 'Empire' i 'Scream Queens', nova sezona 'Bones' pod upitnikom


Nakon CBS-a i NBC-ja, na TCA red došao je i FOX, televizijska mreža koja, usprkos ogromnom hitu u glazbenoj sapunici Empire, nema sreće s uspjehom ostalih serija na rasporedu. Najbitnije vijesti za 3,2,1:

* Gorespomenuti hit Empire vratit će se i u trećoj sezoni. Riječ je o trenutno najgledanijoj seriji u Americi. Kad se zbroje Nielseni, demografije i VOD-ovi, seriju na tjednoj bazi gleda 20 milijuna gledatelja. Kako bi rekli Ameri, "a no-brainer" obnova.

* Na drugu stranu, obnova koja je začudila sve prisutne je ona za antologijsku horor parodiju Ryana Murphya Scream Queens. Iako je serija bilježila izrazito nisku gledanost i nije privukla pozornost kritike, FOX-ovci su se odlučili na obnovu nakon što su vidjeli brojke ukupne gledanosti. Tako će se članice sestrinstva Kappa Kappa Tau vratiti i u drugoj sezoni čija će radnja biti smještena u bolnicu. Glavna glumica iz originalne postave Jamie Lee Curtis trebala bi se vratiti i u drugom ciklusu, a postoji šansa da Murphy iskoristi preživjele likove iz finala 1. sezone.

* Što se možda neće vratiti u novoj sezoni? Kriminalistički procedural Bones. Šefica FOX-a Dana Walden potvrdila je novinarima kako nije sigurna hoće li se Booth i Bones vratiti u novoj sezoni, no obećava da ukoliko do toga ne dođe, fanovi će dobiti zadovoljavajuće finale.

* Nakon X-Filesa, FOX vraća još dvije stare serije s novim sezonama. Riječ je o zatvorskoj drami Prison Break, te akcijskoj 24. Wentworth Miller i Dominic Purcell potpisali su ugovor za devet epizoda Prison Breaka koji starta sa snimanjem na proljeće. Pregovori sa Sarah Wayne Callies (Sara) i Robertom Knepperom (T-Bag) već su započeli. 24 će pak imati novog junaka s obzirom da se Kiefer Sutherland neće vratiti kao Jack Bauer. Nova sezona nosit će naziv 24: Legacy i sastojat će se u potpunosti od novih likova, a samim tim i nove glumačke postave. Planirano je 12 nastavaka.

* FOX-ov nadolazeći live-TV mjuzikl The Rocky Horror Picture Show emitirat će se ove jeseni, a u glavnim ulogama nastupat će Laverne Cox, Victoria Justice, Ryan McCartan, Adam Lambert, Reeve Carney i Staz Nair. Britanski glumac Tim Curry, koji je odigrao ulogu Dr. Franka-N-Furtera u istoimenom filmu iz 1975. godine, pojavit će se kao narator.

Nema komentara:

Objavi komentar