srijeda, 13. rujna 2017.

PILOT WATCH: 'The Orville'


O čemu se radi?
Godina je 2418.-a. Mjesto radnje – Zemlja. Godinu dana nakon razvoda od supruge koju je zatekao u krevetu s izvanzemaljcem, Ed Mercer prihvaća poziciju kapetana svemirskog broda Orville. Nakon upoznavanja mnogobrojne postave, Mercer otkriva kako je upravo njegova bivša supruga Kelly Grayson njegova prva časnica. I... to je... to? Ne, zaista. To. Je. To.

Tko glumi?
Seth MacFarlane (Ed Mercer), Adrianne Palicki (Kelly Grayson), Penny Johnson Jerald (Dr. Claire Finn), Scott Grimes (Gordon Malloy), Peter Macon (Bortus), Halston Sage (Alara Kitan), J. Lee (John LaMarr) i Mark Jackson (Isaac).

Što funkcionira, a što ne?
Jako malo stvari funkcionira u ovom iznimno lošem i uspavljujuće-iritantnom pilotu. Tri puta sam prekidao gledanje epizode jer sam JEDNOSTAVNO MORAO RADITI NEŠTO DRUGO ŠTO VOLIM. Vjerojatno bih se primio i branja grožđa prije nego što bih odgledao pilot ove serije do kraja.

Kad je The Orville naručen u svibnju ove godine i kad je izbačen prvi trailer, serija je izgledala kao parodija na Star Trek s već poznatim humorom Setha MacFarlanea kakvim nas je naviknuo u Family Guyu. I to je posve OK, ukoliko ste fan Sethovog humora. Ukoliko niste, seriju izbjegavate od starta. Gledateljima je naposljetku isporučen pilot koji se prodaje kao dramedija u kojoj ne funkcioniraju ni drama ni komedija. Dramatični dio je posve nezanimljiv, suhoparan i sapunjarski, dok komični dio jednostavno ne postoji. Lažem, postoji u samo jednoj sceni i vjerojatno je ista smiješna samo meni s obzirom na moju alergiju naspram banana.(*smrt bananama, I approve*)

Prva polovica pilota još nekako i obećava, iako serija od starta djeluje kao ulickani rip-off kultnog Star Treka, pogotovo s cliffhanger momentima prije odlaska na propagandni program. Sve padne u vodu kad se otkrije glavna (?) premisa serije u kojoj dijalozi koji izlaze iz MacFarlaneovih i Palickinih usta vas natjeraju da se zapitate niste li zabunom upalili pilot nadolazeće CW-jeve verzije Dinastije. Osim toga, prepucavanje između bivših supružnika koji zauzimaju 80% epizode nije ono što želite gledati u pilotu nečega što se reklamira kao SF dramedija.(*nikoga nije briga*)

MacFarlane je izvrstan sinkronizator (Stewie Griffin forever), no kao glumac ne zadovoljava u niti jednom pogledu. Versatilan je i zanimljiv koliko i sušenje bijele boje na netom obojanom zidu. Ostatak ekipe pozadinski su igrači, od kojih jedino do izražaja dolazi Grimesov Gordon Malloy kao pajdaš MacFarlaneovom liku. Penny Johnson Jerald Orvilleov je odgovor na doktoricu Beverly Crusher, dok su Bortus, Alara, LaMarr i Isaac nove verzije Worfa, Seven of Nine, Harryja Kima i Date. Inovativno.

Želja za gledanjem:
Prije odgledanog pilota bio sam gotovo siguran da ću se zadržati uz The Orville barem pola sezone. Nakon odgledanog pilota prije bih upalio i prisilno gledao novu sezonu Ljubav je na selu nakon koje stiže i posve nova porcija Krim tima 2. SF žeđ ipak će potrajati dok CBS Access ne izbaci prvu sezonu Star Trek: Discovery. The Orville u potpunosti zanemarite.

Termin emitiranja:
Prva epizoda emitirala se 10. rujna. Serija zasad ima 13 epizoda.

Konačna ocjena:
1,5/5 - 1,5 jer za potrebe snimanja scene uništena je barem jedna banana.

Nema komentara:

Objavi komentar