četvrtak, 14. rujna 2017.

[REVIEW] 'American Horror Story: Cult' - 'Don't Be Afraid of the Dark'


Sarah Paulson treba na liječenje jer se boji klaunova i rupa, te se njena situacija dodatno zakomplicira kad su njeni susjedi misteriozno ubijeni. U braku je s Maggie iz Newsrooma i imaju klinca koji, kao i ona, treba na dodatne pretrage jer vidi ubojite klaunove svuda oko sebe. I za sve je kriv Trump i predsjednički izbori 2016. Na drugoj strani grada, Cheetos Kai je luđak i Trump supporter koji piški u kondome, s istim gađa meksičke imigrante koji ga potom namlate ko vola u kupusu. I za sve je kriva Hillary Clinton i predsjednički izbori 2016.

And that's what you missed on American Horror Story: Que mierda esta pasando?

Znači, u vezi one zadnje scene iz prošle epizode. Sarah Paulson budi se u krevetu kraj klauna i sve djeluje kao san. Ali ne AHS-ovci moji, Murphy nas je ponovno zajefrknuo i ustrašena Paulson trči prema kuhinji vrištući (ozbiljno, prve dvije epizode ove serije liče kao neki omaž propaloj Scream Queens) gdje je spremno čeka Newsroom Maggie s NOŽEM koja promptno skoči da otjera THE KLAUNA. Klauna, naravno, nema i Newsroom Maggie je ponovno razočarana što je njena supruga Sarah Paulson luda ko šlapa. By the way, koliko su dugo njih dvije u braku kad Newsroom Maggie se tek sad premišlja je li brak s ludom Sarah Paulson bila ispravna odluka? Ovo je nešto što se spomene na drugom spoju, right? RIGHT?


Za to vrijeme, Baby Paulson Newsroom spava snom pravednika u svojoj sobetini (dašta, sobetini, ono je stan prosječnog hrvatskog studenta) što je pomalo čudno s obzirom da je prije samo nekoliko sati svjedočio dvostrukom umorstvu od strane Clown Family. Zamaskirana ruka gasi svjetlo, Baby Paulson se ustaje i ugleda TWISTYJA! Može li netko objasniti ovaj conundrum jerbo je Twisty mrtav već 60 godina? San? Duh? Tumor na mozgu? ŠTA? Baby Paulson pobjegne u kupaonicu gdje ga pronađu Twisty i Penis Nose Klaun (seriously, look at this shit).


 Meanwhile, Sarah Paulson i Newsroom Maggie su se pohvatale u sobi, no prekida ih Babyjev „noćna mora“ vrisak.

Ova cijela familija pod hitno mora na terapiju ili na elektro šokove.


Na drugoj strani grada, meksički imigranti namlatili su notornog seljačinu Cheetos Psycho Kaija, a čitav incident snimili su Mary Cherry (hey y'all) i Billy Eichner. Eichner u „drami“? Ne. Jednostavno ne. Po uzoru na svog idola, Cheetos se odluči kandidirati za mjesto u gradskom vijeću. Mary Cherry i Eichner su ujedno i novi susjedi Sarah Paulson jer je kuća u kojoj su prije dva dana ubijeni njeni susjedi bila dosta atraktivna za brzinsku kupnju.


(*nakon ovoga, ucmekajte je odmah sljedeću*)

Sarah Paulson koja je taman zbrisala u svoj dom nakon što su Mary i Billy otkrili da špijunira njihovu kuću se odjednom u idućoj sceni našla u svom restoranu gdje miri svađu između „Y'all need to speak English“ Amerikanca  i „Chupamelo“ Meksikanca. How timely.

Dadilja Carrie Fisher Jr. pokušava natjerati Baby Paulsona da prenese svoj strah na nju i kako će ga onda ona čuvati (tko piše ove dijaloge?!). Meanwhile, Maggie Newsroom nam tada otkriva najveću blasfemiju ovog dragulja od epizode – Baby Paulsonovo ime je OZYMANDIUS.


Baby Paulson je otišao u posjet kod novih susjeda koji mu pokazuju pčelinje saće i naravno da Sarah Paulson ponovno ima MOMENAT (!!!!!) jer se, uz klaunove, boji i rupa. Billy Eichner potom drži monolog o pčelama, košnicama i medu i imate dojam kao da ste slučajno upalili Carstvo divljine ili The Bee Movie. Dok ispijaju limunadu, Sarah Paulson otkriva kako je Billy Eichner gay, kako Mary Cherry dobiva melanome brže nego što Vladimir Šeks eksa štok, te kako su oboje veliki fanovi Nicole Kidman i kako samo gay ljudi gledaju Big Little Lies.


(vjerovali ili ne, ovo nije scena iz Difficult People)

Pala je noć i Sarah Paulson odlazi u restoran jerbo se oglasio alarm kojeg može ugasit samo iz prostorije u kojoj se alarm nalazi (#digitalizacija). Kroz mrtvu telad i prasad, Paulson primijeti lokvu krvi i uskoro je obgrli mrtvo tijelo „Y'll need to speak English“ Amerikanca. Boom – flash forward scena idućeg tjedna u kojem psihijatar Cheyenne Jackson tješi Sarah Paulson nakon umorstva gorespomenutog. Osumnjičeni je siroti Pedro, Chupamelo Meksikanac. Paulson se odluči naoružati i u tome joj pomogne Billy Eichner, gay republikanac koji je pokupovao čitav sef oružja još 2012. kad je Obama ponovno izabran za predsjednika SAD-a.

Cheetos Kai pak ide od vrata do vrata kako bi nagovorio svoje susjede da glasaju za njega na predstojećim izborima za gradskog vijećnika. Isusekristebožopetrov, hoće na kraju big reveal ove sezone biti da će Sarah Paulson postati..... tea party republikanka?! Ili još gore... MOSTOVKA?!


Cheetos pokuca na Paulsoničina vrata i održi govor o strahu, noževima, imigrantima, standard American Republican bullcrap. Paulson se ražesti, pa se Cheetos ražesti i to je to.

U Chateau Le Clown, Carrie Fisher Jr. odluči napraviti finu kupku za Sarah Paulson što uopće nije čudno. Ali uopće. Ko šta i svaka dadilja pripremi kupku svom poslodavcu. Also:

#kadagoals

Dok Carrie Fisher Jr.pere pipicu Sari Paulson, zasvira alarm, svjetla se ugase, a klaun (za koje će ispast da ŽIVE u toj ogromnoj kućerini jer kako pobogu izlaze i ulaze bez pardona?!) zatvara vrata sobe Baby Paulson Newsrooma. Billy Eichner potom pokuca na vrata P&P kuće i obaviještava ih kako je riječ o terorizmu jer je nestalo svjetla u svih šest saveznih država, te ekipica razmijeni svijeće. 

Nanny Carrie (ne ova ludara!) pokušava otići, dok je Paulson uvjerava kako su sigurne u kući.


Carrie Fisher Jr. odlazi, te Sarah Paulson naziva Newsroom Maggie kojoj je više pun kurac (a da prostite, i meni, a tek smo na drugoj epizodi) što joj žena opet maniči i ima epizodu. Poziv se prekida usred razgovora i Maggie šalje sirotog Pedra da odnese Ženi-Ludari punjač. Već vidim da će sirot prvi najebat.

U daljini čuju seeee kao grom... ne, kriva stvar. U daljini čuje se ponovno klaunovski/sladoledarski/kill machine kombi i Paulson već prezaštićenu kuću ide dodatno zaštititi svojom sofom.


Uzalud joj trud svirači jerbo je kuća već prenatrpana klaunovima koji joj se pojavljuju pred facom, ali je, iz razloga što je riječ o glavnoj junakinji koja mora dogurat bar do finala sezone, ne napadaju već joj gase svijeće ili stoje bespomično dok ova ima svoje MOMENTE vrištanja i plakanja. Sarah Paulson uzima pištolj, budi Baby Paulsona i prije izlaska iz kuće ugleda nepomičnu figuru i SAD odluči prvi put upucati nekog i NARAVNO da upuca sirotog Pedra koji joj je donio punjač za bateriju.


Do idućeg tjedna!

Nema komentara:

Objavi komentar